• Hits: 3416

Het heeft even geduurd maar de Deense softwarefabrikant Radiohost Aps heeft haar gelijknamige radioautomatiseringspakket klaargestoomd voor de nieuwe generatie hardware en besturingssystemen. De software is zo goed als klaar en een release kan niet echt heel lang meer op zich laten wachten, te meer omdat verschillende Deense stations reeds met de nieuwe versie werken. Dat laat Radiohostbaas Frank Kornum weten. Ik kreeg alvast een preview. 

Alle modules van Radiohost zijn aangepast voor Windows 7 en Windows 8 en 64-bit. Dat staat niet letterlijk te lezen in de jongste communicatie maar werd wel eerder vermeld in communicatie rond de jaarovergang van 2012 naar 2013. Gelijktijdig voert Radiohost een paar nieuwe functies in en lost het een aantal bugs op. 

De Broadcastmodule – de module die de liedjes draait en het werkinstrument van de presentator – ondergaat de opvallendste verandering: skins en nieuwe layout. Waar vroeger slechts één regel werd voorzien voor eerder gespeelde songs, kan de beheerder van het radiostation nu zelf bepalen hoe groot de ruimte is. Dat is een handige functie, zeker bij radiostations waar weinig regels bestaan in verband met de muziekkeuze. Minder handig is de personalisatie van de knoppen: iedereen kan de kleuren en lettertypes naar hartelust aanpassen en de instellingen bewaren als een 'skin'. Leuk maar het heeft niet echt een meerwaarde. Dan had ik liever de toevoeging van integratie van sociale media gezien, zoals DarpNG en Psquared (Myriad) dat doen.

Verder kreeg reclameplanner Easyspot nog extra exportmogelijkheden voor iMediaTouch, zodat de module kan ingezet worden voor de Canadese automatisering.

enkele tests met skins:

een overzichtje van de wijzigingen per module

Broadcast 5.404:
- New implementation: Support for Windows 7/8
- New implementation: New design
- New implementation: Use of skins
- Bug fix: Auto load became inactive if playlist was empty

Communicator 5.305:
- New implementation: Support for Windows 7/8
- Bug fix: Create new album caused error in MedieType table

Easy Spot 5.408:
- New implementation: Support for Windows 7/8
- New implementation: ImediaTouch 2 export
- New implementation: Export 1
- Bug fix: Memory fix

Dataserver 5.405:
- Bug fix/new implementation: Compres and reindex when running a backup