• Hits: 5253

Omniplayer is een vrij recent playoutsoftware voor radiostations en is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf M&I Broadcast Services. In Nederland is het pakket in flinke opmars bij regionale, commerciële en openbare omroepen. Het pakket heeft dan alles aan boord waar radiomakers van kunnen dromen: een overzichtelijke playlist, een editor om live te mixpunten aan te passen, multiplayer, pitchcontrol, cartwall, database explorer, integratie met schedulingsoftware…

Uiteraard is ook voicetracking mogelijk (ook vanop een remote locatie), net als het opnemen van volledige programma’s of fragmenten (heel handig om bijvoorbeeld een rechtstreeks interview op te nemen om later te publiceren op de website). Over het bestandsformaat of locatie van een audiobestand hoeft het radiotalent zich geen zorgen te maken: Omniplayer kan verschillende audioformaten aan, en kan vlot vanop bijvoorbeeld een USB-stick in de playlist gesleept worden. Eenieder kan de layout (lees: de plaats waar de apps zichtbaar zijn) naar eigen wensen aanpassen. Daarnaast kan de redactie ook ingrijpen in de playlist zonder dat deze herladen moet worden.
Waar andere systemen peperdure geluidskaarten vereisen, werkt Omniplayer met elke geluidskaart.

Niet de vergeten is de naadloze integratie met de visual radio-oplossing van Vidigo. Eenvoudig gesteld kan je aan elk item in de databank een grafisch element verbinden (banner, videoclip,…) die samen met het audiobestand actief wordt. Hierdoor maakt het radiotalent ook televisie, zonder dat hij of zij extra acties moet ondernemen. Op IBC 2015 werd het hele systeem gedemonstreerd en oogde behoorlijk indrukwekkend.

info, demo en prijs: mibroadcastservices.nl, omniplayer.com