• Hits: 2723

WideOrbit is in de Benelux nog niet zo bekend en dat is geheel onterecht. Het Amerikaanse bedrijf met hoofdzetel in San Francisco heeft oplossingen voor de hele flow van het radiomaken in de portfolio. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf 40% van de Canadese markt in handen (op vlak van automatisering) en heeft het wereldwijd meer dan 3000 radiostations als klant. Een kleine vis kan je het bedrijf dus niet noemen.

De radio-automatisering heeft het bedrijf gekocht van Google. Op YouTube staan er verschillende filmpjes van Googles radio-automatisering maar dat is sinds enkele jaren eigendom van WideOrbit (ter info: ook de automatisering van Scotts Studio is nu van WideOrbit).

WideOrbit Automation for Radio ziet er eenvoudig uit en het is ook eenvoudig in gebruik. Eenvoudige layout staat hier zeker niet voor weinig mogelijkheden want de software heeft behoorlijk wat onder motorkap. De layout is opgebouwd uit widgets, zeg maar apps, met elk hun eigen functionaliteit. Het radiotalent kan er naar eigen believen widgets toevoegen, verwijderen en van plaats verwijderen. Typisch Amerikaans zijn de grote knoppen waardoor het zich uitstekend leent voor gebruik met een touchscreen. Naast de grafische weergave van de playlist, is er ook de meer traditionele lijstweergave van de playlist, een uitgebreide cartwall, segue-editor, voicetracking (ook vanop een remote locatie), integratie met scheduling software (zoals MusicMaster, WO Traffic,…), redactiesoftware, integratie met distributieplatformen als RDS, web, mobile apps, streaming software, disaster recovery en meer.

info: wideorbit.com