• Hits: 1363

In bepaalde gevallen kan de duurtijd van een song niet correct worden weergegeven in de modules Broadcast en Communicator. Voorbeeld: bij een song van 3:33 wordt een duurtijd van 7:09 weergegeven of zelfs 0:00. In de praktijk is vastgesteld dat enkele oudere versies van Radiohost de bestanden wel spelen, ondanks de foutieve aanduiding van de duurtijd. Recentere versies en de gratis personal edition van Broadcast spelen de bestanden niet af. De oorzaak ligt vermoedelijk bij de oude/verouderde audioengine xaudio. In het testlab zijn de dezelfde bestanden getest met automatiseringen die audioengine bass gebruiken, en daar werd het issue niet vastgesteld.

Hiervoor zijn twee mogelijke oorzaken:

1. Het type audiobestand wordt niet ondersteund. Welke type audiobestanden door Radiohost worden ondersteund, is terug te vinden in de handleiding. Radiohost biedt op z'n website een kopie aan van de handleiding/helpbestanden.

2. Het type audiobestand wordt wel ondersteund maar heeft (teveel) metatags. In dat geval volstaat het om de metatags te verwijderen met een programma als Mp3tag (mp3tag.de).

voorbeeld:

1. In volgend voorbeeld zijn een aantal audiobestanden te zien met een foutieve aanduiding van de duurtijd.

2. In het programma Mp3tag zijn duidelijk een aantal metatags te zien:

3. Het is de bedoeling deze tags te verwijderen

4. Dit is het resultaat:

5. In Radiohost geeft dat volgend resultaat:

Aandacht: Op eigen houtje xaudio vervangen door een recentere versie is sterk af te raden.