Mijn CV
meer dan 20 jaar ervaring in ICT-service
out of the box denken
no nonsense aanpak
toekomstgerichte oplossingen
focus op het doel van het project
over mezelf
Ik werk sinds 1998 voor een groot ICT-bedrijf. Naast mijn gezin heb ik twee grote passies: IT en media. Die twee passies ontmoeten elkaar in evenveel projecten: Goldies Radio en Waaskrant. Voor Goldies Radio doe ik het volledige IT-beheer en vanuit het project Waaskrant lever ik Goldies Radio dagelijks vers regionaal nieuws: redactioneel, online en uitzendklaar. 
Extra
radio automatisering
Worldwide support Radiohost
Audiostreaming: pakketten
CMS: Joomla & Virtuemart

ImageEr is de laatste jaren heel wat te doen rond het verspreiden van muziek via het internet, al dan niet legaal. Feit is dat de muziekbusiness veel te laat op de boot is gesprongen maar dat is natuurlijk geen vrijgeleide om illegaal muziek te verspreiden. Tenslotte is dat de broodwinning van heel wat mensen. Internetprovider Virgin wil nu alle mp3’s die illegaal via haar netwerk zijn gedownload terugbetalen.

En volgens de Nederlandse krant De Telegraaf is platenmaatschappij Warner Music aan het kijken of er nieuwe manieren zijn voor consumenten om legaal muziek van het net te halen. Dat is de taak van consultant Jim Griffin, die een erg progressief plan nastreeft. Zijn plan is niet ideaal maar de ‘business’ denkt serieus na over het issue en dat is al een hele stap voorwaarts. Want, geef toe, de heksenjacht op kleine particuliere downloaders kost geld en is tijdrovend.

De consument vindt het maar normaal dat muziek gratis verkrijgbaar is, terwijl de muzikant en de tekstschrijver hun inspanningen toch graag vergoed zien. Tja, wie niet? Op dat gevoel wil Griffin inspelen. Hij zegt in gesprek met technologiesite Ars Technica dat het tijd is om muziek 'gratis te laten aanvoelen'. Kort gezegd houdt zijn plan in dat consumenten een bepaald bedrag per maand of per jaar betalen waarmee ze onbeperkt kunnen downloaden. Op die manier denkt de consument dat de gedownloade muziek gratis is en de muzikant krijgt ook waar hij recht op heeft.

Het plan is op zich niet nieuw, maar het feit dat Warner de moeite doet om een consultant in te huren om het plan te onderzoeken, duidt er toch op de platenmaatschappij de optie serieus neemt. Griffin vindt ook dat platenmaatschappijen moeten stoppen met de heksenjacht op mensen die illegaal downloaden. Dergelijke klopjachten jagen alleen maar potentiële klanten weg, zegt hij. (mb)

Contact

Op zoek naar de gepaste persoon voor uw IT-vacature of project?

Neem contact op en doe beroep op ruim 17 jaar ervaring in ICT-dienstverlening.

Reacties van klanteneen wereld van vertrouwen

Eandis

Marc is een aangename, betrouwbare en taalvaardige collega. Enerzijds kan hij op zelfstandige wijze taken grondig en correct uitvoeren. En anderzijds is hij een gewaardeerde teamplayer. Zeker zijn voor hem typerende humor komt de teamsfeer ten goede.

Maarten Naudts (Eandis - 2015)
Telenet

I really enjoyed working with Marc. He's a focused, very organized person with a strong sense of responsibility. His result-driven & structured way of working came in very handy during his last assignment in my team. I also liked his rather unique sense of humour. In short, if you're looking for a guy who needs to do the job in an organized, controlled & timely fashion, Marc will be a good fit.

Tom Pintelon (Telenet - 2015)

Ik ken niemand zo klant- en oplossingsgericht werkt als Marc.
Luc Janssens (Lanxess - 2008)

Lanxess

Marc is een betrouwbare collega die steeds werkt volgens de correcte standaarden en toch de nodige flexibiliteit aan de dag kan brengen.

Erik Peters (Telenet - 2014)
telenet

Marc is deskundig in zijn materie, zoekt doelgericht oplossingen en is heel sterk in het uitwerken van procedures en het structureren en organiseren van de opdrachten.

François Van Leuven (iAdvise/Acats - 2010)
iAdvise