• Hits: 2658

Open Source, in het Nederlands ook wel 'open bron' genoemd, is software waarvan de broncode vrij ter beschikking gesteld wordt. Dat betekent dat iedereen aanvullingen mag doen en deze programma's verder verspreiden. Dergelijke software wordt gratis aangeboden. Het gebruik van open source software als alternatief voor commerciële pakketten wordt steeds populairder.

Aan open source software zijn echter ook risico's verbonden. De voorwaarden uit open source licenties kunnen in sommige gevallen tot problemen leiden. Zo kan men verplicht zijn de broncode van een commercieel product vrij te geven als dat gebaseerd is op open source. Daarnaast gaan open source software en octrooien niet goed samen. Steeds meer open source projecten ondervinden hinder van octrooien van derden. Octrooihouders krijgen juist weer te maken met steeds agressievere anti-octrooiclausules in open source licenties.
(Bron: Ius Mentis)

Open Source op het internet

Alle open source software oplijsten is onbegonnen werk maar met onderstaande links kan je uitgebreid kennismaken met deze software.

- Open Office
- Sourge Force
- PDF Creator
- Mozilla
- Ubuntu
- MySql