• Hits: 1445

Je ziet ze niet, je ruikt ze niet, je wil ze niet maar ze zijn er soms toch: wormvirussen in je mailbox. Met de feestdagen in het vooruitzicht komt er weer een nieuwtje op ons af: W32.Ackantta@mm.

VirusAlert.nl meldt dat zij het nieuwe wormvirus als 'medium risk' kwalificeren. Het beestje is dan ook geen doetje: het verzamelt emailadressen en installeert een backdoor waardoor ellendige snoodaards toegang kunnen krijgen tot de computer van een nietsvermoedende burger. Wat de kans op verspreiding verhoogt zijn de bericht omtrent de feestdagen die het beestje naar hartelust verstuurt.

Als je emails krijgt van adressen als Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met onderwerpen als 'Mcdonalds wishes you Merry Christmas!', 'Coca Cola is proud to accounce our new Christmas Promotion.' of 'You've received A Hallmark E-Card!' dan weet je hoe laat het is.  Begin niet als een gek onkruidverdelger of ander straf spul op uw pc te spuiten want dat helpt uw geliefde machine nog sneller om zeep. Het mailtje niet openen en onmiddellijk verwijderen is een goede reactie.

Wie meer informatie wil over dit virus klikt hier.