• Zaterdag 10.00 - 18.00
  • info@marcbogaert.be
Passionate by Broadcast and IT

Communicator maakt tweede bestand aan

Als bij het importeren van een mp3-bestand of het instellen van mixpunten, Communicator een tweede bestand met de extensie .WAV aanmaakt, is dit te wijten aan een instelling in Advanced Monitor.

Duurtijd song niet correct weergegeven

In bepaalde gevallen kan de duurtijd van een song niet correct worden weergegeven in de modules Broadcast en Communicator. Voorbeeld: bij een song van 3:33 wordt een duurtijd van 7:09 weergegeven of zelfs 0:00. In de praktijk is vastgesteld dat enkele oudere versies van Radiohost de bestanden wel spelen, ondanks de foutieve aanduiding van de duurtijd. Recentere versies en de gratis personal edition van Broadcast spelen de bestanden niet af. De oorzaak ligt vermoedelijk bij de oude/verouderde audioengine xaudio. In het testlab zijn de dezelfde bestanden getest met automatiseringen die audioengine bass gebruiken, en daar werd het issue niet vastgesteld.

Radiohost: Uitschakelen automatische backup

In de module Dataserver zit een stukje 'backup' dat op een zelf gekozen tijdstip de dataserver down brengt, oude data verwijdert en een backup neemt van de databasebestanden. Er is vastgesteld dat deze procedure de dataserver kan doen vastlopen. In dat geval kan de backup uitgeschakeld worden maar dit kan niet via de module zelf.

Werkt Radiohost met een NAS?

Werkt Radiohost met een NAS? Jazeker, zolang er maar rekening wordt gehouden met de sharenamen die Radiohost verwacht.

Radiohost: Loop-Record toevoegen

Met de functie 'Loop-Record' streamt de Broadcast-module het signaal van de ingang van de geluidskaart door naar de uitgang, zoals elk ander item in de playlist. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld op zaterdag een signaal van een dancing op antenne te brengen, met of zonder onderbrekingen door reclame of jingles. Hierbij een korte uitleg hoe dergelijke Loop-Record aan de playlist kan worden toegevoegd.