• Zaterdag 10.00 - 18.00
  • info@marcbogaert.be
Passionate by Broadcast and IT

Windows Key Finder

Stel dat je om een of andere reden de licentiesleutel van Windows nodig hebt, dan heb je twee keuzes: je duikt in je administratie en hoopt 'm nog terug te vinden of je gebruikt een Windows key finder. Dat is een programma dat je Windows sleutel gaat uitlezen en op het scherm toont. 

Hoe een Apple-laptop toevoegen aan een Windowsdomain

Om Apple-computers toe te voegen aan een Microsoft-based netwerk, wordt door verschillende experten aangeraden om deze toestellen een statisch IP-adres toe te kennen. Er is een vrij gedetailleerde handleiding te vinden op volgende link: http://blog.pluralsight.com/join-mac-to-windows-domain

Meerdere PDF-bestanden in één klik afdrukken

Stel, u wil verschillende PDF-bestanden afdrukken zonder deze één voor één te openen. Dat kan als volgt:

Mailbox Outlook Express corrupt

Wie zijn/haar mails met Outlook Express leest en schrijft, kan vroeg of laat wel eens tegen een corrupt mailbestand aankijken. Outlook Express maakt voor elke folder een apart databasebestand aan met de extensie .dbx. Waar die bestanden precies staan, is terug te vinden bij 'Tools' maar meestal is dat in het profiel. 

Problemen met werkbalken in MS Office?

Stel dat je problemen ondervindt met menu- of werkbalken in Microsoft Excel (menu- of werkbalkitem ontbreekt, ...). Dat kan je oplossen door de menu- en/of werkbalkinstellingen te verwijderen. Deze bestanden worden bewaard in .PIP-bestanden (persoonlijke menu's) en .XLB-bestanden (werkbalkinstellingen van Excel).