• Zaterdag 10.00 - 18.00
  • info@marcbogaert.be
Passionate by Broadcast and IT
Winmedia
Winmedia

Winmedia

WinMedia is een totaal oplossing voor radio en televisie: van playout over planning tot assetbeheer, tools voor Visual Radio en televisie, apps en een backupoplossing of een totaaloplossing in de cloud.

WideOrbit Automation for Radio

WideOrbit is in de Benelux nog niet zo bekend en dat is geheel onterecht. Het Amerikaanse bedrijf met hoofdzetel in San Francisco heeft oplossingen voor de hele flow van het radiomaken in de portfolio. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf 40% van de Canadese markt in handen (op vlak van automatisering) en heeft het wereldwijd meer dan 3000 radiostations als klant. Een kleine vis kan je het bedrijf dus niet noemen.

Omniplayer

Omniplayer is een vrij recent playoutsoftware voor radiostations en is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf M&I Broadcast Services. In Nederland is het pakket in flinke opmars bij regionale, commerciële en openbare omroepen. Het pakket heeft dan alles aan boord waar radiomakers van kunnen dromen: een overzichtelijke playlist, een editor om live te mixpunten aan te passen, multiplayer, pitchcontrol, cartwall, database explorer, integratie met schedulingsoftware…

IBC 2015: Jaarlijkse ontmoeting met radioindustrie

Het is stilaan een jaarlijkse traditie geworden: het bezoek aan IBC in de RAI in Amsterdam. IBC (International Broadcasting Convention) is dé afspraak in Europa waarop fabrikanten van hard- en software hun producten en diensten voorstellen aan de zenders, zowel voor radio als tv. Opvallend is de intrede van de drone in de professionele wereld en de steeds dunnere grens tussen radio en televisie. Wie mij een beetje kent, weet dat ik al jaren gepassioneerd ben door radioautomatisering en daarnaast een heel brede interesse heb in alles wat ook maar radio te maken heeft: van redactie over studio tot zender. Het bezoek aan IBC is voor mij dan ook een beetje een bezoek aan een pretpark. Ik volg sowieso een aantal fabrikanten via het internet en zo'n beurs is hét ideale moment om elkaar te ontmoeten.